Bookmark and Share

Spirituele Wake voor Haïti


Hallo!

In het licht van de omvang van de uitgebreide schade, het hoge aantal slachtoffers en het extreme menselijk lijden na de grote aardbeving afgelopen dinsdagmiddag in Port-Au-Prince, de hoofdstad van Haïti, is het goed als wij allemaal onze spirituele ondersteuning uitbreiden om de miljoenen zielen die door deze moeilijke condities heen worstelen. Niet alleen naar de overlevenden maar ook naar hen die zijn overleden en nog steeds rondwaren, gedisoriënteerd en in shock in de andere wereld. Zij hebben allemaal hulp nodig in de vorm van spirituele en liefdevolle ondersteuning, zodat zij voelen dat ze niet alleen gelaten worden in deze moeilijke omstandigheden. Net zoals elke andere overlevende van gelijksoortige natuurrampen rond de wereld, maar juist vanwege de extreme armoede en de herhaaldelijke stressvolle uitdagingen die zij al hebben moeten doorstaan in de afgelopen jaren na andere natuurrampen, hebben onze Haïtiaanse broeders het extra nodig te voelen dat ondanks de kritische situatie waarin zij verkeren op dit moment, er snel betere dagen aankomen voor hun vernietigde land omdat mensen en landen over de hele wereld zich nu op een overweldige manier naar hen toe haasten om hen psychische en medische hulp aan te bieden.

Dus laat ons elke dag momenten van gebed en meditatie aan hen wijden, totdat de huidige situatie van chaos en extreme beproeving ver verminderd is. Dit doen we door Haïti te overstromen met het Licht van Liefde en verzorgend medeleven. Deze vibraties kunnen we ook uitbreiden naar de humanitaire hulpverleners en iedereen die over de wereld betrokken is bij de assistentie in het verlichten van het Haïtiaanse lijden. Laat ons ook een collectieve visie vormen waarin het internationale streven en de assistentie zullen worden gericht op het veel steviger herbouwen, op een veel hoger niveau, van de fysieke infrastructuur van Port-Au-Prince en van dit land zodat deze verschrikkelijke ramp kan worden veranderd in een mogelijkheid om permanent de armoede op te lossen en de staat van chronische onderontwikkeling van Haïti te veranderen. Ook om assistentie te bieden zowel voor de psychologische trauma’s van alle kinderen, vrouwen en mannen, als ook voor de diepere onderliggende oorzaken van alle vormen van misbruik en sociale tweestrijd die ook deel zijn van de lange decennia van beroering en lijden, sinds de tijd dat Haïti zijn politieke onafhankelijkheid terugkreeg van Frankrijk, 206 jaar geleden.

Help alstublieft deze Spirituele Wake voor Haïti te netwerken naar zoveel mensen als mogelijk is. Bookmark and Share

Jean Hudon
Focus Group Facilitator
http://www.earthrainbownetwork.com/FocusArchives/home.htm

This translation has been done by Pascale (pmdl@ziggo.nl) and is archived at http://www.earthrainbownetwork.com/FocusArchives/HaitiDutch.htm

The original English version of this Spiritual Vigil for Haiti is archived at http://www.EarthRainbowNetwork.com/FocusArchives/SpiritualVigilHaiti.htm

RECENTE NATUURRAMPEN IN HAÏTI

1963 – Orkaan Flora; meer dan 8.000 mensen gedood in de 6e dodelijkste orkaan ooit in de Atlantic.

1994 - Orkaan Gordon; bijna 1.000 Haïtianen werden begraven onder modderstromen die veroorzaakt werden door uitgebreide ontbossing.

1998 - Orkaan Georges; 400 slachtoffers en 80% van de oogst vernietigd.

2004 - Orkaan Jeanne; overstromingen door meer dan 33 cm regen doden meer dan 3.000 mensen, voornamelijk in Gonaives.

2008 – Vier grote tropische stormen; 793 mensen overlijden, 310 worden er vermist en 593 zijn gewond in de opeenvolgende aanvallen door Tropische Storm Fay en de orkanen Gustav, Hanna en Ike. Bijna 23.000 huizen zijn verwoest. De storm beïnvloed 800.000 Haïtianen en vernietigd 70% van ’s lands oogst. De schade wordt geschat op 1 miljard Dollar, 5% van Haïti’s Nationaal Product.

NIEUWS OVER AARDBEVING HAÏTI

Hieronder vind je verwijzingen naar verschillende internationale websites waarop je kunt zien en lezen hoe hard deze hulp aan Haïti nodig is!

Haiti earthquake survivors await global aid effort (14 January 2010)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8458439.stm

Haiti's history of misery (13 January 2010)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8456728.stm

Haiti quake: The worst of places for a big tremor (13 January 2010)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8456233.stm

Haiti earthquake captured on security camera
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/8458342.stm

Country profile: Haiti
http://news.bbc.co.uk/2/hi/americas/country_profiles/1202772.stm

History of deadly earthquakes (13 January 2010)
http://news.bbc.co.uk/2/hi/in_depth/2059330.stm

Thousands feared dead, many trapped in Haiti
PM fears death toll above 100,000; food, water needed, aid worker says
http://www.msnbc.msn.com/id/34829978/ns/world_news-americas/?GT1=43001

Quake 35-times more powerful than atomic bomb
http://www.kgw.com/home/Major-quake-rocks-Haiti-81284947.html

Hundreds of thousands feared dead in Haiti
http://wsws.org/articles/2010/jan2010/hait-j14.shtml

Obama administration deporting 30,000 Haitians (20 February 2009)
http://wsws.org/articles/2009/feb2009/hait-f20.shtml

US halts deportations to Haiti (Jan 13, 2010)
http://www.newson6.com/Global/story.asp?S=11817830

UW ASSISTENTIE IN HET NETWERKEN VAN DEZE INFORMATIE NAAR ANDEREN WORDT ZEER OP PRIJS GESTELD!If this e-mail has been forwarded to you and you wish to receive a monthly Meditation Focus and such occasional Peace Vigils (in English only), simply send an email to globalvisionary@earthrainbownetwork.com with "I want to receive the Meditation Focuses" in the subject field of your email.

For more information, please review the material posted by the Global Meditation Focus Group at http://www.earthrainbownetwork.com/FocusArchives/home.htm

YOUR ASSISTANCE IN NETWORKING THIS ON TO OTHERS WOULD BE GREATLY APPRECIATED