Basis Meditatie Methode


Er zijn tal van manieren om te ontspannen en te mediteren. Hieronder enkele van de belangrijkste stappen zoals die in de meeste technieken gebruikt worden.

1. Ontspan geleidelijk alle spieren van je lijf en laat alle spanning wegvloeien. Zitten op een comfortabele manier helpt enorm.

2. Laat gedachten ongedwongen komen en gaan tot ze geleidelijk verdwijnen. Om een staat van geestelijke rust te bereiken, kan je in eerste instantie je aandacht volledig richten op het herhalen van een zelfgekozen mantra, bewust het flakkeren van een kaarsvlam observeren of de complexiteit van een mandala, luisteren naar een rustgevend geluid of muziek, of volg aandachtig de beweging van je ademhaling, tot het moment dat je innerlijke monoloog zwijgt. Je bewuste aandacht naar de achtergrond laten verdwijnen lukt als je langzaam breekt met waar je aandacht naar uitgaat, alsof je aan het dagdromen bent of met je hoofd in de wolken bent, kan helpen om een staat van onthechting te bereiken van de activiteit van je geest en uiteindelijk een diepe en toch bewuste stilte te bereiken.

3. Ban alle tijd en ruimtebepalingen uit -zoals waar je nog heen moet, wat er gisteren gebeurde, wat je morgen nog moet doen- en aanvaard vol vertrouwen intuïtieve indrukken, beelden en inspiraties die spontaan opwellen uit je zielsbewustzijn is de volgende stap. Er is een subtiel en toch duidelijk onderscheid waarmee deze zielgevraagde gedachten onderscheiden worden van het gebruikelijke gebazel van onze overactieve ego-gecentreerde geest, de kern ervan is dat ze de waarheid tot ons spreekt en dat vaak leidt tot golven van tintelende gelukzaligheid, meestal samen met kippenvel.

4. Observeer passief en denk na over alle verschijnselen, visies en nieuwe ideeën die ontstaan, zonder enige mentale reactie, met behoud van je alertheid om slaperigheid te voorkomen.

5. Ten slotte, wanneer je terugkeert naar je normale bewustzijn, denk na over de diepere betekenis van wat je hebt ervaren en schrijf op wat het belangrijkste lijkt of praat er over met iemand om het te belichamen en het beter te kunnen onthouden.

Een andere handige sleutel is om er naar te streven je scherp bewust te blijven van je omgeving en je intuïtieve gevoelens en indrukken die in de loop van de dag op kunnen komen. Deze verankering van bewustzijn in het hier en nu moment zal bijdragen tot de verstikkende greep van de vele trance-achtige illusies die in ons geprogrammeerd zijn en die vaak voorkomen dat een directe en ongestoorde waarneming van wat er om ons heen gebeurt verminderd wordt. Dit zal leiden tot een permanente directe toegang tot het universele bewustzijn en ervoor zorgen dat je gedachten, woorden en daden geleid worden door de stille zachte stem van binnen en de intuïtieve, spontane ingevingen die je kunt krijgen.

Zoals je zeker zult weten als je al eerder getracht hebt een diepe staat van meditatie te bereiken na het lezen van het themabepaalde material, zoals het navolgende, is de enige manier om daadwerkelijk een diep vibrerend gevoel van Eenheid te krijgen, op zielsniveau, is zeker niet te proberen om tijdens de meditatie alles te onthouden wat je hebt gelezen in deze voorgestelde meditatie-thema's. Hou gewoon het algemene op de achtergrond van je geest, dat is alles wat nodig is.

Tenslotte, als je inspirerende muziek op de achtergrond wilt hebbben als je mediteert, is het album Angelic Music van Iasos, met twee nummers van ongeveer 30 minuten elk, erg goed geschikt voor deze spirituele oefening. Een van die twee nummers, Angels of Comfort, is beschikbaar op http://youtu.be/GT3RiHYqSUk. Of je kan andere muziek draaien die voor jou zijn doeltreffendheid al heeft bewezen tijdens uw eerdere momenten van meditatie.

Dus, als je klaar bent om te beginnen, haal eerst een paar keer langzaam, diep adem en ontspan al je spieren, richt je aandacht naar je hart en voel de energieën tintelen en je lichaam doordringen met groeiende golven van gelukzaligheid. Dan, als je geest in rust is en je perfect in het middel van je zielbewustzijn bent, kan je overwegen of je een perfecte stilheid van je geest en een levendige opmerkzaamheid hebt die bevorderlijk zijn voor het bereiken van een toestand van diepe meditatie waar de zachte stem van je ziel je bewustzijn kan bereiken en je kan leiden naar het Zijn van alles Dat Je Bent.